About – despre mine si despre aceast site

Mă numesc Constantin Lupaescu, am fost profesor (în învăţământul mediu) 14 ani şi mi-am ros coatele pe băncile şcolilor încă vreo 20.

Am opinii ferme în legătură cu ce este bine şi ce este rău în procesul instructiv-educativ de la noi şi de pretutindeni. În aceste pagini „îmi scot la bătaie” ideile în legătură cu învăţământul. Îmi doresc să ajung (prin scrieri şi dezbateri) la cristalizarea unei concepţii despre sistemul de învăţământ, care să poată determina modificarea sistemului (sistemelor). Pentru aceasta mi-am propus să scriu o serie de articole care să descrie realităţile din sistemul de învăţământ românesc şi, în paralel sau ulterior, să scriu despre soluţiile pe care le propun pentru rezolvarea problemelor.
Voi scrie cu precădere despre învăţământul gimnazial şi liceal. Structurile învăţământului preşcolar, primar şi superior cer o abordare separată, pentru că problemele sunt specifice.

În opinia mea, ideile nu pot fi bine/corect înţelese, decât în contextul potrivit. Din această pricină, primele articole au o „amprentă literar-artistică” ceva mai accentuată. Scopul este chiar crearea contextului necesar înţelegerii corecte. Propunerile de rezolvare vor avea, de bună seamă, un ton mai reţinut.

Expunerea întregului sitem de idei este o acţiune destul de complicată şi cere mult timp. Din acest motiv vă rog să reţineţi că încă mai urmează să scriu articole noi şi chiar să le modific pe cele publicate, până când voi fi mulţumit de mesaj. Atâta timp cât puteţi citi aceste rânduri, înseamnă că încă nu am terminat ceea ce aveam de spus.

Aştept comentariile dumneavoastră, fie direct la fiecare articol, fie prin e-mail la adresa: constantin.lupaescu @ gmail.com

Copyright
Ideile şi articolele se pot prelua, parţial sau integral, cu două condiţii: să fie menţionată sursa şi să fiu anunţat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s